حجت الاسلام و المسلمین علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی حوزهنیوز، با اشاره به پایان یافتن عمر مجلس هشتم در آینده ای نزدیک، در خصوص ارزیابی خود از ارتباط مجلس هشتم با حوزه علمیه و مراجع تقلید و روحانیت اظهار داشت: ارتباط مجلس و فراکسیون روحانیون با مراجع عظام تقلید، ارتباط خوبی بود.
وی افزود: ما در طول فعالیت مجلس هشتم و تحت عنوان فراکسیون روحانیون، دیدارهای مکرری را با مراجع معظم تقلید داشتیم؛ البته این کار فراکسیون روحانیون مجلس بود و نه بدنه مجلس.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در خصوص نگاه مجلس هشتم به مصوبات مرتبط با امور حوزوی نیز گفت: بخشی از نگاه مجلس به اعتبارات عمرانی مربوط به مؤسسات حوزوی و ... بود که در این باره در برنامه پنجم، مواد قانونی خوبی در مجلس تصویب شد.
وی افزود: در بحث لوایح بودجه سنواتی نیز نگاه مجلس هشتم، نگاه مثبتی بود؛ یعنی چه به خود شورای مدیریت و چه به جامعة المصطفی و مؤسساتی که در حوزه هستند، توجه شد، اما به نظرم خلاءهایی در این باره وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین سلیمی افزود: خلاء اول ارتباط گیری با حوزه بود، به این معنا که ما از بدنه حوزه نتوانستیم به عنوان مشاور استفاده کنیم، هر چند مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم ایجاد شد، اما به دلیل نوپا بودن این مرکز و این که کار ویژه ای برای آن به صورت مشخص تعریف نشد، خروجی مشخصی را از این مرکز در صحن و مذاکرات مجلس هشتم نداشتیم.
وی ادامه داد: البته در بلند مدت کار خوبی است و اگر این نهاد، شکل واقعی بگیرد و تثبیت شود، شاید در آینده بازدهی بهتری داشته باشد.
عضو فراکسیون روحانیون مجلس هشتم اضافه کرد: نکته دوم این است که اگر چه مجلس، همواره به نظرات مراجع عظام تقلید بهای جدی می داد و هر گاه مجلس احساس می کرد مراجع عظام در خصوص مورد خاصی، نقطه نظر خاصی دارند، مجلس به صورت ویژه به نظرات این بزرگان توجه جدی و ویژه داشت و اصولا مجلس وظیفه خود می داند در این باره چارچوب ها را رعایت کند، اما نکته مهم این است که بدنه مجلس نتوانست با حوزه علمیه، مراجع معظم تقلید و روحانیت ارتباط لازم را داشته باشد؛
وی افزود: البته هیئت رئیسه و یا فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی با مراجع معظم تقلید و حوزه علمیه قم ارتباط داشتند، اما بدنه مجلس به دلایل متفاوتی به این امر توجه نکرد؛ شاید مثلا به دلیل تعداد زیاد نمایندگان، آمد و شد مشکل بود، ولی می شد نمایندگانی از سوی مجلس به عنوان رابطین مجلس با حوزه و مراجع معظم تقلید معرفی شوند .
حجت الاسلام و المسلمین سلیمی خاطرنشان کرد: نکته بعدی در این باره این است که به نظر می رسد اگر فردی از سوی دفاتر مراجع به عنوان رابط به مجلس شود و گاهی اوقات بتوانند نقطه نظرات این بزرگان را به کمیسیون های خاصی مانند کمیسیون فرهنگی، کمیسیون آموزش و ... منتقل کند می تواند در عرصه قانوانگذاری بسیار راهگشا باشد.
وی یادآور شد: کمیسیون های فرهنگی، آموزش و تحقیقات و جدیداً هم کمیته علوم حوزوی و کمیته علوم قرآن و حدیث از جمله تشکل ها مجلس هشتم بود که می توانست ارتباط آنها با حوزه و مراجع تقلید بیشتر از این ها باشد، اما این کمیته ها نیز نتوانستند ارتباط جدی را با حوزه برقرار کنند.
حجتالاسلام والمسلمین سلیمی در پایان گفت: می توان ارتباط مجلس شورای اسلامی با حوزه علمیه قم، مراجع معظم تقلید و روحانیت را نهادینه کرد؛ یعنی با یک ارتباط مهندسی شده، منافع بیشتری را نصیب نظام اسلامی کنیم.
نظر شما